Keer terug
Alexander Kristoff wint Milaan-San Remo in Belgische DECCA-outfit

Alexander Kristoff wint Milaan-San Remo in Belgische DECCA-outfit

Decca 24/03/2014

De Primavera leverde opnieuw een aantrekkelijk spektakelstuk op. In bijzonder barre omstandigheden – regen van start tot finish - kwam een uitgedund peloton uiteindelijk de Poggio boven.

Perfect gegangmaakt door zijn bebaarde ploegmakker Paolini overklaste de Noor Alexander Kristoff de resterende tegenstand in de sprint. Met enkele sterke lendenrukken behaalde de Noorse beer zo zijn mooiste overwinning in zijn nog prille carrière.

Op het podium stonden Fabian Cancellara en Ben Swift uitdrukkingsloos en met knikkende knieën te kijken naar de man die hen zonet had verslagen.

Opvallend was dat de Noorse Viking blijkbaar veel minder hinder ondervond van de kou en de regen dan zijn concurrenten. Hij leek niet te kampen met verminderde krachten bij het spurten en kreeg ongewoon snel zijn lichaamstemperatuur terug op peil. Deels heeft dit natuurlijk te maken met de uitzonderlijke morfologie van de Noorse topatleet: zijn lichaam is één brok graniet en bovendien is hij apocalyptische omstandigheden wel gewoon uit zijn thuisland.

Maar misschien had het ook voor een deel te maken met de kledij die de 25-jarige winnaar uit Stavanger droeg. Kleding van Belgische makelij bovendien, gestikt door Belgische dames in een Oost-Vlaamse textielfabriek. Het shirt met lange mouwen dat de Noor droeg was bovendien gemaakt van een speciaal ontwikkeld waterafstotend materiaal. Mede hierdoor kwam de Noor frisser aan de eindmeet en beschikte hij nog over voldoende reserves om het verschil te maken in de sprint.

Misschien die paar procentjes die zijn collega’s uiteindelijk tekort kwamen? Wie zal het zeggen. In elk geval wint 23 jaar na Edwig Van Hooydonck opnieuw een renner in Belgische DECCA-uitrusting een heroïsche wielerklassieker.

3 jaren