Keer terug
Belgisch kampioen voor SMO!

Belgisch kampioen voor SMO!

08/06/2015

Jelle Geens pakt eerste Belgische titel Olympische triatlon

 

Jelle Geens heeft zondag in l’Eau d’Heure zijn allereerste titel op de kwartafstand veroverd. De kopman van SMO-Specialized klopte in de loopfinale Pieter Heemeryck en een sterke Jonathan Wayaffe.

Bij de vrouwen was het goud al voor de vierde keer voor Katrien Verstuyft. 

De race ging echter van start zonder Simon De Cuyper, de Leuvenaar, de laatste vier jaar telkens op het podium, herstelt nog steeds van de gevolgen van klierkoorts.Maar met alternatieve trainingen, aandacht voor techniek en veel rust hoopt hij in de tweede seizoenshelft terug aan de start van staan om zich alsnog te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

De ploegentactiek bij SMO-Specialized diende dus wat aangepast te worden. De 22-jarige Jelle Geens, momenteel in de running voor de Olympische Spelen in Rio, had de voorbije weken zijn topconditie getoond in enkele internationale races. Hij werd door het Meetjeslandse team dan ook uitgespeeld in dit selectieve parcours rand de heuvels van Lac de l’eau d’heure. 

Verstuyft domineerde samen met Charlotte Deldaele de hele wedstrijd. In de afsluitende loopproef rekende Verstuyft (Atriac) meteen af met Deldaele (ITC). Christine Verdonck pakte het zilver. 

Bij de mannen hadden vier koplopers met sterkste zwemmers zich afgescheiden met daarachter een grote groep der favorieten van ruim 20 atleten, met daarin ook 3 SMO-Specialized atleten Jelle Geens, Alexis Krug en Glenn Van Hout. 

In de zware fietsproef met zo’n 1000 hoogtemeters kon eigenlijk niemand weg geraken en werd alles beslist in de loopfinale. Na 2 km nam Jelle Geens de koppositie en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Snelle Jelle uit Heusden-Zolder pakte zo zijn eerste Belgische titel bij de elites. “Misschien wel tegen de verwachtingen in”, zei Jelle ons. “Want ik en veel anderen hadden toch een grotere selectie verwacht in het fietsen. Zelf heb ik inderdaad nog even een aanval geprobeerd omdat ik door mijn lage gewicht redelijk sterk ben in het klimmen. Maar ik merkte dat het niet lukte om weg te komen. Echt zeker was ik pas in de laatste rechte lijn, want op dit parcours kan het licht snel uitgaan. Ik was blij met de voorsprong zodat ik volop de tijd had om te genieten van deze Belgische titel”, aldus Jelle. Na de examens vertrekt de SMO-Specialized atleet voor 2 weken op hoogtestage om zich voor te bereiden richting EK in Geneve en bereidt zich daarna voor op de Olympische testwedstrijd in Rio. 

2 jaren