Keer terug
Brems en De Groote winnen halve triatlon van Eupen

Brems en De Groote winnen halve triatlon van Eupen

03/08/2015

Zondag 2 augustus stond in de Oostkantons traditiegetrouw de halve triatlon op het programma. In het koude water (17°C) was het Willem Brems die meteen de basis legde voor zijn zege in Eupen. De SMO-Specialized atleet nam resoluut de leiding om uiteindelijk na 1,9km zwemmen met een voorsprong van anderhalve minuut de steile klim naar de wisselzone op te lopen. Michael Rosu kwam als tweede uit het water, op een afstand gevolgd door het trio Vandiest, Swolfs en Heestermans.

Op het zware fietsparcours van 90km breidde Brems zijn voorsprong uit op eerste achtervolgers Swolfs (XCD) en Rosu (Trigt). Achter dat duo was het de Duitser Rahn (Kölner Triathlon) die enkele plaatsen goedmaakte na zijn zwemproef. De rest van de top 10 smolt samen op enkele seconden na. In de laatste ronde kon Swolfs afstand nemen van Rosu om als tweede te wisselen op zeven minuten van leider Brems. Rosu, Rahn en Thomas Vandiest trokken de loopschoenen aan met telkens een minuut tussen elkaar.

Het was de vraag hoeveel dichter Sanne Swolfs kon komen op Brems, wiens beste onderdelen er al opzaten. Na ronde 1 kwam Swolfs dichter, maar Brems had nog steeds een ruime voorsprong. Pas in de laatste van drie ronde verloor Brems een tweetal minuten en kon zo onbedreigd naar de zege lopen. De atleet van SMO-Specialized mocht na 4u02’ als eerste de wave in gang zetten en won, na een tweede en vierde plaats de afgelopen twee jaar, de halve triatlon van Eupen. Swolfs finishte op drie minuten als tweede en Fabian Rahn boog een minuut achterstand nog om en vervolledigde het podium. Bij de dames won Sophie De Groote (Ironmanagers) die pas in de loopproef afstand nam van de heroptredende Joke Coysman.

2 jaren