Keer terug
Dubbelslag voor SMO-Specialized in T3 Series

Dubbelslag voor SMO-Specialized in T3 Series

05/10/2015

 

De finale van de T3 Series in Lille heeft alle verwachtingen meer dan ingelost. Het regelmatigheidscriterium, verspreid over 4 attractieve en korte triatlonwedstrijden, kende zijn ontknoping in de Kempen. Er werd flink gerekend aan de finish voor de eindranking, met SMO-Specialized twee keer als grote eindwinnaar. Het Meetjeslandse team was met een grote groep supporters afgezakt om er daar een feestje van te maken. De teamprestaties staan hier voorop waarbij de eerste 3 of 4 atleten in de eindranking worden opgenomen. Maar ook de individuele prestaties waren mooi om zien, met Marten Van Riel (Team 185) en de Britse Pallant (SMO-Specialized) die de overwinning behaalden. 

 

De Britse topper Emma Pallant was al eerder door SMO-Specialized aangetrokken voor de T3 Series maar kende in Lille haar Belgisch triatlondebuut. Ze zat samen met Amber Rombaut, Jeanine Kocken en Maya Kingma in de kopgroep, waardoor SMO-Specialized in een zetel zat richting eindzege in de T3 Series. De Britse Pallant haalde tijdens de 5 km slotrun snoeihard uit en pakte overtuigend de dagzege voor Charlotte Deldaele en een oprukkende Xenia Luxem. 

 

Ook bij de mannen kenden de Meetjeslanders een droomstart. Met Willem Brems, Alexis Krug, Edo Van der Meer en Simon De Cuyper had de ploeg uit het Meetjesland in het zwemmen al vier man in de kopgroep. En dus lag de eindzege al snel binnen handbereik van SMO-Specialized die tijdens de 20 km lange fietsproef goed samenwerkten. De vier bleven vlot voorin en verzekerden de dubbele eindwinst voor de club uit Eeklo. 

Daarachter was het vooral uitkijken naar de Antwerpse Triatlon Club (Atriac) en KTT (Kempen), maar die hielden net voldoende punten over om zilver en brons te pakken in de allereerste eindranking van de T3 Series.

 

Een mooie supportersgroep zorgde samen met hun sponsors en atleten voor een gezellig feestje daar in het recreatiedomein De Lilse Bergen. Sjaals, petjes, overwinningsshirts, spandoeken en toeters werden boven gehaald en er mocht na het seizoen ook een glaasje gedronken worden. Volgende week komen enkele atleten van het team nog in actie tijdens het EK voor teams, de Champions League binnen de triathlon, op de promenade van Nice. Aan de Middelandse zee wordt er gestreden tussen de beste Europese teams in een gemengde teamaflossing over 350m zwemmen, 8 km fietsen en 1,8 km lopen. 

2 jaren