Keer terug
Giampaolo Caruso wint Milaan-Turijn (2014)

Giampaolo Caruso wint Milaan-Turijn (2014)

Decca 06/10/2014

Giampaolo Caruso wint Milaan-Turijn. Dani Moreno is derde.

Het was een regelrechte Katusha show op de laatste klim naar de Superga Basiliek bij de 95ste Milaan-Turijn (193,5 km), die gewonnen werd door Giampaolo Caruso. Met Dani Moreno (3de), Joaquim Rodríguez (5de) and Sergey Chernetckii (7de), vier Katusha renners eindigen in de top tien!

- Ik ben zeer blij. Ik was al vaak heel dichtbij de overwinning dit seizoen, maar eindelijk is het zover. Sergei Chernetckii deed voortreffelijk werk. Hij sprong weg op vier kilometer van de meet. Toen Nocentini counterde, volgde ik hem. Met nog 2,5km te gaan kwamen we bij Chernetckii maar hij bleef voorop rijden tot aan de laatste kilometer. Hij was super! Ik wist dat Nocentini een sterke sprint heeft, dus probeerde ik te anticiperen en ik ging aan vanaf 300m. Hij volgde goed maar ik had nog een tweede versnelling in de benen. - aldus een gelukkige Giampaolo Caruso.

Favoriet Joaquim Rodríguez (5de), Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) (6de) and Fabio Aru (Astana) (4de) keken teveel naar elkaar toen eerst Chernetckii en later Caruso aanvielen. De Siciliaan won voor het laatst in 2009 en vierde dan ook in stijl in Torino.

Het was meteen de 25ste overwinning van Katusha in 2014.

3 jaren