Keer terug
Goede resultaten voor SMO Specialized

Goede resultaten voor SMO Specialized

13/06/2016

 

1. Laatste Boerekreektriatlon lokt veel kijkers Ottevaere en De Hertog pakken eindwinst 

 

De dertigste en wellicht laatste Boerekreektriatlon aan het provinciale sportcentrum de Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo werd beslist geen maat voor niks. Heel wat kijkers, een sportief aantrekkelijke deelnemersveld en tal van oud-winnaars kwamen afgelopen zaterdag een kijkje nemen. Het waren Belgisch kampioene Charlene Ottevaere (SMO-Specialized) en Kjell De Hertog (LTTD) die met de overwinning gingen lopen. Het sportieve geesteskind van wijlen Higan Holderbeke, toenmalige voorzitter van de gemeentelijke sportraad Sint-Laureins vierde op zaterdag 4 juni zijn 30ste editie. 

De eerste editie ging weliswaar van start in 1985. Zware storm en slechte weersomstandigheden zorgden er echter voor dat de triatlon in 1990 niet kon doorgaan, waardoor de gemeentelijke sportraad dit jaar hun feesteditie mocht organiseren. Het werd een waar volksfeest aan het provinciale sportcentrum. 

De jeugdzwemloop kon in het voorprogramma niet doorgaan wegens te koude temperaturen, maar met een offroad kidsrun konden de kinderen tussen 6 en 12 jaar zich volledig uitleven. Allen ontvingen bij aankomst een fijne attentie en leefden zich nadien uit op de attracties en tijdens de kinderanimatie. Nadien was het de beurt aan de dames, heren en veteranen om van start te gaan. Bij de dames was het Karlien Claus (SMO-Specialized) die als eerste uit het water kwam, kort gevolgd door de 3 favorieten Mieke Suys, Joke Coysman en Charlene Ottevaere. Ex-Olympiër Mieke Suys stapte na één fietsronde uit de wedstrijd. Joke Coysman bouwde tijdens het fietsen een voorsprong van meer dan 2 minuten uit op Charlene Ottaere. Maar Ottevaere schudde een verschroeiende slotrun van 10 km uit haar benen en wist alsnog de winst te pakken. Zo bleef ook de heren voor, waardoor ze een extra winstpremie kon opstrijken voor de “battle of the sexes”. Het was de jonge belofte Karlien Claus die verrassend het brons in ontvangst mocht nemen. 

In de herenwedstrijd pakten Willem Brems, 2-voudig winnaar aan de Boerekreek, en Kjell De Hertog (LTTD) direct het commando en kwamen met één minuut voorsprong uit het water. Beide atleten gaven tijdens de 40km lange fietsproef geen enkele krimp en konden hun voorsprong verder uitbouwen. Kjell De Hertog nam na de tweede wissel direct afstand van Brems en liep zo onbedreigd naar de zege. In de slotronde ging Stijn Goris (LTTD), ook 

al ex-winnaar aan de Boerekreek, nog op en over Brems en pakte de tweede plaats. Thuisatleet Michael Dewilde van het Meetjeslandse SMO-Specialized Triatlon Team pakte een vijfde plaats, de 37-jarige triatleet kreeg tijdens het lopen af te rekenen met spierkrampen en diende het tempo iets terug te schroeven. “Ik had vooraf stiekem gehoopt op een podium, maar was niet sterk genoeg om het verschil te maken.” aldus Dewilde. 

 

 

2. Krug wint triatlon l’eau d’heure Eindelijk mannenzege in 3Series 

 

In de eerste twee manches van de UrbanTriSports 3Series wonnen de vrouwen telkens de battle of the sexes. In Froidchapelle, bij de lacs de l’Eau d’Heure wist Alexis Krug voor het eerst de hegemonie te doorbreken, al werd het een bijzonder nipte strijd met Karolien Weuts, die zelf pas in de slotronde over een letterlijk verkrampte Stefanie Adam ging in de eerste kwarttriatlon van de series. 

Met meer dan 900 deelnemers (en nog eens een 300-tal atleten op de promo-afstand) brak l’Eau d’Heure bij de 25ste editie alle records. Door de lage watertemperatuur (13,5°) werd het zwemonderdeel ingekort naar 1.000 meter. Daardoor kregen de vrouwen een voorsprong van 19′. Annabelle Pirotte kwam als eerste aan wal aan de “Plate Taile” zijde van de lacs de l’Eau d’Heure, maar tweede dame Stefanie Adam nam heel snel over op de fiets en bouwde een indrukwekkende voorsprong uit op de fiets. 

Met een voorsprong van 4’20 op Karolien Weuts en 5′ op Leen Vanden Daelen leek de buit binnen voor de 185-Sportoase-Vaillant atlete. Maar vlak na het keerpunt op het loopparcours kreeg Stefanie last van krampen en zakte het tempo. Weuts kwam steeds dichterbij en in de slotfase zette de EFC-ITC atlete een laatste versnelling oin. Ze raakte nog net over Adam, maar moest in de battle of the sexes nipt de duimen leggen tegen een sterke Alexis Krug. 

Ondanks een valpartij de dag voor de wedstrijd, met een geschaafde kin met 6 hechtingen en een pijnlijke dij tot gevolg, ging de SMO-Specialized atleet van start tot finish aan de leiding. Na een sterk zwemnummer ging hij er stevig tegenaan op de fiets. Maxime Verstraete (TRIGT) en Tom Mets (Atriac) probeerden op “Le Petit Poggio” de schade te beperken, maar veel tijd konden ze niet terugpakken op een ontketende Krug. Die leek wat moeizaam van start te gaan in het lopen, maar toen hij hoorde dat niet alleen de winst maar ook de 1.000 euro extra bonus voor de battle of the sexes er in zat, kon hij alsnog versnellen. Tom Mets pakte de tweede plaats en Francois Humblet kwam nog sterk terug naar de derde plaats. 

 

 

3. Meetjeslandse triatleten selecteren zich voor EK en WK 2017 Triatlonschool stoomt Meetjeslandse jeugd klaar 

 

Enkele Meetjeslandse jongeren konden zich in de sprinttriatlon van Charleroi selecteren binnen hun leeftijdscategorie voor het EK en WK over de sprintafstand. Eskill De Witte (St-Laureins), Josse Dhont (Adegem), Robbe De Dobbelaere (Adegem) en Emiel Van Haverbeke (Adegem) werden door de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga toegevoegd aan de selectielijst op basis van hun geleverde prestatie. Deze 4 SMO-Specialized atleten krijgen de kans om zich volgend jaar op het EK in Dusseldorf en WK in Rotterdam te meten met hun leeftijdsgenoten om het allerhoogste niveau. Deze jongeren tussen 16 en 18 jaar worden individueel begeleid door clubtrainer Patrick Blomme die de jeugd A-atleten en junioren onder zijn hoede heeft. Zij worden met een individueel trainingsschema klaar gestoomd voor de Belgische jeugdwedstrijden en topcompetities in de toekomst. “Dit is voor hen een unieke ervaring om deze 2 hoogstaande wedstrijden mee te maken.

 

4. Raf De Dobbelaere wint jeugdtriatlon Zwevegem 

 

Adegemnaar verstevigt leiderspositie bij jeugd 

 

Vorige week kon de jonge triatleet Raf De Dobbelaere uit Adegem zijn tweede overwinning van het nog prille triatlonseizoen pakken. Na winst in de jeugdtriatlon van Doornik bij de jeugd C enkele weken terug bracht de Adegemnaar van SMO-Specialized de zegebloemen mee naar het Meetjesland. De 12-jarige Raf is een uitstekende zwemmer en kon direct van bij aanvang zijn concurrenten reeds op achterstand zetten. Met een snelle eindsprint wist hij in Zwevegem zijn medevluchters Jasper De Ceuster en Thomas Janssens (beiden KTT) te kloppen. De jeugd C-atleten werken een wedstrijd af van 250m zwemmen, 5 km fietsen en 1.5 km lopen. Met deze 2 zeges staat de beloftevolle jeugdatleet ruim aan de leiding in het regelmatigheidscriterium.De sportmicrobe is bij de familie De Dobbelaere van thuis uit mee gegeven, ook zijn papa Jan en broer Robbe (vorig jaar nog Belgisch kampioen bij de jeugd B) zijn actief binnen de triatlonsport. De volgende jeugdwedstrijd staat voor de jeugd geprogrammeerd in Vilvoorde op 10 juli. 

vorig jaar