Keer terug
Handmade in Belgium label voor DECCA

Handmade in Belgium label voor DECCA

28/08/2017

ZOTTEGEM - Decca Sportswear mag sinds gisteren pronken met het Handmade in Belgium-label van Unizo. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt en Oost-Vlaams directeur Jos Vermeiren kwamen het persoonlijk overhandigen in de fabriek van het Zottegemse familiebedrijf.
Om het HIB-label te krijgen moeten producten aan strenge voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste criteria is dat ze voor vijftig procent handgemaakt moeten zijn. Unizo wil met het label authenticiteit en kwaliteit aanmoedigen en in de verf zetten. In Oost-Vlaanderen zijn er ondertussen honderd bedrijven die het label hebben verworven. Decca is het eerste bedrijf in zijn sector dat het krijgt. Het was dus zeker niet zonder trots dat Jan Vanpraet, de CEO van Decca Sportswear, het label gisteren in ontvangst nam.

“Uiteraard zijn we hier tevreden mee”, reageerde hij. “We zullen het met trots dragen en denken er zelfs aan om het label aan te brengen op de nieuwe kledingreeks van Saartje Vandendriessche. Het label is een erkenning voor de kleding die we maken, onze knowhow en uiteraard ook voor onze veertig werknemers die zich dagelijks inzetten.”

Karel Van Eetvelt benadrukte het belang van ambacht voor een bedrijf. “Ambacht zoals wij die hier in dit bedrijf, gekoppeld aan kennis en een focus op duurzaamheid, zien wij als een belangrijke levensader voor om het even welke economische activiteit en net dat willen wij met ons HIB-label promoten. Bovendien wordt de kleding van Decca honderd procent in België ontwikkeld, ook dat is iets dat wij willen aanmoedigen.”

Decca bestaat sinds 1930 en ontwikkelt en produceert sportkleding voor profclubs en voor wielertoeristen, triatleten en andere sporttakken. Na de overhandiging van het HIB-label leidde Jan Vanpraet iedereen rond in zijn bedrijf. Hij kreeg Karel van Eetvelt zover even plaats te nemen achter een naaimachine.

4 weken