Keer terug
PERSVOORSTELLING SMO-Specialized

PERSVOORSTELLING SMO-Specialized

27/02/2015

SMO-Specialized Triatlon Team

 

Een club met een gestructureerde jeugdwerking om zo de opvolging van de triatlonsport te garanderen en de jongeren de kans geven om plezier te beleven aan onze sporttak dit alles onder de begeleiding van gediplomeerde begeleiders. 

Een club met eigen initiatieven zoals onze triatlondag van morgen, clinics en workshops, starters events, ironkid-races, run&bike, zwemloop, jeugdevents, triatlonsportkampen, enz. Onze manier om de spor en sponsoren in de kijker te zetten in de breedte. 

Een club met grote en kleine ambities : de nieuwe T3-topcompetie, de Olympische spelen, de 1 e maal een kwart of Ironman…..

 

 

Dit jaar organiseert het team terug drie multisport evenementen voor jong en oud in het Meetjesland (Run&Bike Watervliet 10 januari 2015, Zwemloop Maldegem 12 april 2015 en de ironkids triatlon-St-Laureins 6 juni 2015). Deze kwalitatieve sportmanifestaties zorgen in het Meetjesland voor een ruim aanbod van recreant tot topsporter. Een extra uitstraling in de regio met een kennismaking met onze sport, de clubwerking en de diverse partners.

 

Onze beloftevolle atleten die deel uitmaken van het nationale triatlon team konden we allen aan boord houden en hen verder laten groeien in de topsport. Onze vereniging wil blijven meedoen voor de podiumplaatsen en de nieuwe nationale T3 Series staan hoog op onze kalender aangeschreven. Een meerjarenplan werd uitgestippeld met een aanbod voor topsport, jeugdwerking en recreatieve werking. De jeugdwerking gaat regionaal actief gaan werken, aangevuld met een mix van extern talent om ervaringen en kennis te delen. 

De deelname van triatleten, Simon De Cuyper (Leuven) en Peter Croes (Beerzel), op de Olympische Spelen zorgde binnen onze clubwerking voor een extra boost. Het SMO-Specialized Triatlon team wil de komende 2 jaar verder bouwen aan hun doel: Rio 2016. 

Enkele belangrijke zaken binnen onze vereniging zoals sociale verbondenheid en vrijwilligerswerk worden niet uit het oog verloren. Maar topsport geeft ook de breedtesport meer kansen: betere trainers, betere trainingen. Zoals de breedtesport de topsport meer (financiële) mogelijkheden geeft. 

Dat kan elkaar dus versterken. Een gezonde mix van recreant en topper, jong en oud onder een begeleiding van gediplomeerde trainers.

 

Missie: 

Het Meetjesland en omstreken onder kwalitatieve omstandigheden laten kennis maken met de ruime mogelijkheden die onze prachtige multisport biedt. 

 

Visie: 

- De primaire doelstelling van het triatlon team is om atleten te ondersteunen bij de stap van 'talent' naar 'topper'. Hierbij kennis en ervaring van gevestigde waarden optimaal benutten. 

 

- Starters, jong en oud, begeleiden in hun passie. 

 

- Naast het presteren in de wedstrijden en het promoten van de sponsors heeft het team ook als doel om meer media-aandacht te creëren voor de triatlonsport. Ook hoopt het team met hun aanwezigheid op wedstrijden meer mensen enthousiast te maken voor de triatlonsport. 

- Jonge, beloftevolle atleten ondersteunen bij de stap van ‘talent’ naar ‘topper’. Onze atleten kostenvrij hun topsport laten beoefenen en hen laten doorgroeien naar een hoger niveau (gezamenlijk trainen en begeleiden). 

 

- Het Meetjesland sportief laten stralen. 

 

- De ironkids afdeling voor de 6 tot 9 jarigen verder uitbouwen met accent op een speelse en veelzijdige sportparticipatie.

- Verder uitbouw van jeugdafdeling voor 10 tot 16 jarigen. Een sociale functie creëren in de regio als algemene beweegschool voor je jongeren.

   Een goede doorstroom van jeugdatleten onder begeleiding van gediplomeerde begeleiders met opvolging staat centraal. 

- Een TOP-ploeg in België blijven zowel bij heren als dames.

 

 

Reacties 

Simon De Cuyper (Leuven) – Olympiër Londen 2012: 

“De winterperiode verliep voor mij perfect met enkele buitenlandse stages. Vorig jaar kwam ik wegens mijn opleiding bij Defensie in de wintermaanden met enige conditionele achterstand aan de seizoensstart.. Als topsporter bij Defensie kan ik me de komende jaren volop richten op de triatlonsport en biedt me ook financieel extra zekerheid om richting Rio verder te werken. “ 

“Dit seizoen wordt een mooie mengeling van internationale wedstrijden voor de Olympic ranking en de Belgische races binnen de nieuwe T3 Series. Volgende week vertrek ik naar Abu Dhabi voor de eerste topwedstrijd van het seizoen in de Triathlon World Seies. De honger is groot om er terug in te vliegen.” 

 

Michael Dewilde (Eeklo) – sportief verantwoordelijke: 

“We zagen binnen onze vaste kern in laatste instantie enkele beloftevolle dames vertrekken. De nieuwe T3 Series, met attractieve en korte wedstrijdformats met extra uitzendrechten, bracht duidelijk heel wat te weeg binnen het competitieve triatlonlandschap. Heel wat clubs zochten extra middelen om nieuwe atleten aan te trekken om gewapend te zijn voor de nieuwe competitie. Ook de gedecentraliseerde werking van de triatlonfederatie en terugschroeven van werkingsbudgetten bood voor sommigen nieuwe kansen om te vissen in deze vijver.

 

Toch ben ik ervan overtuigd dat we, met de inbreng van enkele buitenlandse atletes en de eigen jongeren die staan te popelen om zich te bewijzen, klaar zijn voor een sterk seizoen. We zullen onze sponsors binnen het circuit zeker in de kijker stellen, daar ben ik van overtuigd. 

Ikzelf heb me voornamelijk gericht op de Belgische halve triatlons en een Ironman-deelname in het najaar om de kwalificatie voor Hawaii 2016 reeds vroeg op zak te hebben. Ik zou graag afsluiten in schoonheid in Hawaii en er nog een 4e keer aan de start staan. Ik probeer een gezond evenwicht te vinden tussen trainen, wedstrijden, familie en sociale engagementen. Dit is een verdomd moeilijke opdracht, maar gelukkig heb ik een vrouwtje die me daarin 100 procent steunt. 

 

Danne Boterenbrood (Nl) – meervoudig Nederlands kampioen

Triatlete Danne Boterenbrood heeft bekend gemaakt uit het fulltime programma van het NTC in Sittard te stappen. De 29-jarige atlete gaat haar maatschappelijke carrière voorlopig voorrang geven boven haar sportieve loopbaan. Boterenbrood is basisarts en gaat zich oriënteren op haar verdere specialisatie.

Boterenbrood besefte dat een verandering nodig is. 'Ik ben intussen 29 en ik voel nadrukkelijk dat er meer is dan sport alleen. De medische wereld trekt me en ik wil de kansen die ik daar krijg niet onbenut laten. In België zal ik bij alle teamevents van start gaan, verder wordt het een mix van selectieve wedstrijden in België en Nederland. Voorlopig is het heel lastig om de nodige tijd vrij te kunnen maken, maar eens de zomermaanden er terug aankomen, zal ik er zeker terug staan. Ik ga me vooral richten op de nieuwe T3 Series in België.” 

 

Jelle Geens (Heusen-Zolder) –Olympische belofte triatlon: 

“Ik heb de voorbije winterperiode heel hard gewerkt om internationaal de aansluiting te maken bij het zwemmen. Samen met mijn trainer Stijn Goris werd geschaafd aan mijn zwemtechniek. In november ging ik samen met het BOIC op stage naar Lanzarote. Ik vond het heel tof en leerrijk om hiervan deel uit te maken. Het toont dat ze duidelijk geloven in mij voor de komende Olympiade. 

Ik vertrek binnen 2 weken naar Australië om daar de eerste wereldbekers van het seizoen af te werken.” zegt de 21-jarige student. Momenteel staat Jelle als eerste Belg gerangschikt op de Olympic ranking. 

 

Nieuwkomers 2015 

 

Jeanine Kochen (Nl) – Nederlandse selectie juniores Maya Kingma (Nl) – Nederlandse selectie beloften

Mieke Suys – 2-voudig Olympiër en triatlonboegbeeld

Alexis Krug – ex-zwemmer revelatie van 2014

Timothy Van Houtem – meervoudig Europees en Wereldkampioen 70.3 Ironman 

 

Komende wedstrijden 2015 

 

Op onderstaande wedstrijden zullen onze atleten aan de start verschijnen:

22 maart BK ploegenduatlon Doornik

26 april T3 sprinttriatlon Doornik

1 mei T3 BK ploegentriatlon Izegem

31 mei T3 Team Relay Zwevegem

6 juni Boerekreektriatlon St-Laureins

7 juni BK ¼ L’eau d’heure 20 juni City Triatlon Brugge

29 juni ¼ Triatlon Eeklo 23 augustus BK ½ Deinze

30 augustus BK sprinttriatlon Chievres

2 september Zwintriatlon

26 september T3 sprinttriatlon Lille

 

2 jaren