Keer terug
SMO-Specialized goed gestart

SMO-Specialized goed gestart

06/05/2015

 

De Belgische Triatlon en Duatlon Federatie is dit jaar gestart met een volledig nieuwe teamcompetitie naar het succesvolle voorbeeld van Frankrijk (Grand Prix) en Nederland (Eredivisie). Op die manier wordt het explosieve en attractieve karakter van de triatlonsport extra   gepromoot. In deze razend spannende teamcompetitie strijden 20 herenteams en 15 damesteams op 4 korte maar spectaculaire triatlonwedstrijden, zowel individueel (sprinttriatlon) als in ploegverband (ploegentriatlon en aflossing). 

Tijdens de eerste manche van de T3 Series in Doornik stak het Meetjeslandse SMO-Specialized Triatlon Team zijn ambities niet onder stoelen of banken en pakte Jelle Geens bij de heren direct de dagzege en ook de eerste plaats in de ranking met een sterk collectief. Bij de dames leken ze ook op weg naar de sublieme prestatie, maar door een valpartij van Amber Rombaut (Gent) werd het team teruggeslagen naar een vierde plaats in het voorlopige klassement na de eerst T3 wedstrijd. 

Op het feest van de arbeid stonden meer dan 180 teams klaar om te strijden voor het Belgisch Kampioenschap Ploegentriatlon in Izegem. De sfeer was top, net als het niveau van de wedstrijd. 

Het SMO-Specialized Triatlon Team was met 5 teams afgezakt naar West-Vlaanderen om er in teamverband te strijden. Het werd een spannende strijd om wie zich na SMO in 2014 dit jaar het beste team van België mocht noemen. Topfavorieten waren uiteraard SMO-Specialized en SPTC-185 die tijdens de eerste manche reeds lieten zien dat ze collectief zeer sterk staan. Het herenteam van SMO-Specialized diende in laatste instantie echter zijn team te wijzigen. “Bij Olympiër Simon De Cuyper werd vorige week klierkoorts vastgesteld. Dit wees dan ook op zijn mindere prestaties de voorbije internationale races. Zijn volledig herstel staat nu voorop om zijn kansen richting Rio 2016 niet in het gedrang te brengen. Zijn wedstrijdplanning en schema wordt volledig omgegooid en de volgende maand wordt bekeken om een alternatief traject uit te stippelen in overleg met zijn begeleidingsteam. Zijn gezondheid komt op de eerste plaats. Hij moet terug honderd procent fit worden om op het allerhoogste niveau mee te racen.” aldus sportief verantwoordelijke Michael Dewilde. 

 

Het herenteam van SMO-Specialized bestond uit international Jelle Geens, Willem Brems, Glenn Van Hout, Lowie De Witte, Maxime Swertsvaegher en Alexis Krug. Ze namen in het zwem- en fietsonderdeel het voortouw en pakten 30 seconden op de concurrenten. Maar moesten dit in de laatste loopkilometers toch nog prijs geven en pakten na een zwaar bevochten strijd knap zilver na Atriac. Het brons bij de heren ging naar het KTT-Zamora team uit de Kempen. 

Het damesteam bestond uit de jonge Amber Rombaut, zwemster Aileen Pannecoucke, meervoudig Nederlands kampioene Danne Boterenbrood en Jeanine Kochen. Ook daar een heel spannende strijd waar het gelijk opging maar ook in de afsluitende 5 km slotrun moesten de Meetjeslanders het Antwerpse team voor zich dulden en pakten zo de tweede plaats. Het was uiteindelijk ATRIAC, het triatlon team uit Antwerpen met Olympiër Katrien Verstuyft, dat zowel bij de heren als bij de dames, de Belgische titel pakte. SMO-Specialized kroonde zich tot vice-Belgisch kampioen. Met deze overwinning kaapt Atriac meteen ook de eerste plaats in de tussenstand van beide T. Teamrankings weg, bij de heren weliswaar gedeeld met SMO-Specialized. 

“Na 2 manches in deze nieuwe T3 serie merken we duidelijk dat er een heel hoog niveau is met spannende formules. De extra media-aandacht via de digitale zender Sport8 en wedstrijden op topniveau dat heeft de triatlonsport in België nodig. Zo kunnen we ook internationaal in de toekomst blijven meedraaien.” aldus teammanager Jan Savat. Met nog 2 manches te gaan in Zwevegem (teamaflossing 31 mei) en Lille (sprinttriatlon 27 september) wordt het een zeer spannende strijd. 

 

Uitslag Heren BK ploegentriatlon Izegem: 1.ATRIAC (58.47) 2.SMO-Specialized (59.41) 3.KTT-Zamaro (59.54) 

Uitslag Dames BK ploegentriatlon Izegem: 1.ATRIAC (01:08.13) 2.SMO-Specialized (01:09.32) 3.SPTC-185 (01:10.21) 

Teamranking Heren na 2 manches: 1.ATRIAC (37ptn) 2.SMO-Specialized (37ptn) 3.KTT-Zamaro (33ptn)

Teamranking Dames na 2 manches: 1.ATRIAC (28.5ptn) 2.SPTC-185 (28ptn) 3.SMO-Specialized (26ptn)

2 jaren