Keer terug
Viktor Manakov wint Omnium and Team Achtervolging

Viktor Manakov wint Omnium and Team Achtervolging

06/11/2015

Leopard DT renner Viktor Manakov had maar liefst twee redenen om te feesten na het World Cup weekend in Cali (Colombia). De jonge Rus klopte Roger Kluge (IAM Cycling) en Elia Viviani (Team Sky) in het Omnium en kon ook winnen met het Russische Team in de team achtervolging.
 
Deze "Cali World Cup" was een zeer competitieve editie omdat iedereen erop gebrand was om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in 2016. Na twee derde plaatsen, nam Viktor Manakov de leiding in het "Omnium" na de eerste reeksen "Scratch" en de 4 kilometer "Achtervolging". Hij wist ook derde te eindigen in de Afvallingskoers, dus kon Viktor aan de leiding van start gaan.

Doch, had Manakov het moeilijk om zijn goede vorm te vinden van de dag ervoor en viel terug naar een derde plaats net voor de finale punten race. Maar, Manakov toonde zijn uitermate goed koersinzicht en wist zijn belangrijkste concurrenten Kluge and Viviani bij te houden. Hij nam een ronde op Viviani en nam zekerheid over de winst met een vierde plaats in de voorlaatste sprint.

Meer nog, Manakov won de Team Achtervolging met het Russische Nationale Team, net voor Zwitzerland.

2 jaren